WMW - Vukovar

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Građani u šoku: 'Strah nas je otvoriti račun - 900 kuna za ništa'

 

vukovar sokVukovarci, čini se, plaćaju ono što ne troše. Postavlja se pitanje zašto građani Vukovara plaćaju račune za grijanje koje nisu koristili?

Račune za grijanje od nekoliko stotina  dobivaju i oni kojima su radijatori u potpunosti zatvoreni. Griju se na struju ili se ni ne griju, a račune uredno plaćaju toplinarstvu Tehnostan. Iz sustava se ne mogu isključiti, bez pristanka više od polovice vlasnika , među kojima je i država, ali i  od kojih polovina ne živi u Vukovaru. 


Radijatori u  gospođe Blaženke uopće ne rade. 

''Platila sam 1.800 kuna jedan radijator - u dnevnoj sobi. Od onda sam isključila i više ne grijem'', rekla je Blaženka. 

Grije se na struju, ni ne zna što plaća. 

''Ja ne koristim grijanje, svi su zatvoreni, na nuli, a dobila sam račun od 380 kuna. Ja ne znam što plaćam, niti tko zna tu računicu, da mi dođemo do neke cijene da možemo približno izračunati. Dobijemo tamo neku formulu koju nitko ne razumije, a plaća'', dodaje Blaženka. 

Ne vide izlaz

''Mama i ja živimo sami, nekad je strah otvoriti račun - 900 kuna za ništa. Čovjek više ne zna što da radi, ne vidi izlaz da se može izaći iz tog sustava, jednostavno smo osuđeni, dođe račun i mora se platiti'', rekao je Nenad iz Vukovara za Dnevnik.hr. 

Iz Tehnostana nisu poslali pojašnjenje kako se obračunavaju troškovi grijanja u Vukovaru, ali iz računa je vidljivo da Vukovarci plaćaju jednu od najviših cijena grijanja u Hrvatskoj. 
U Zagrebu je cijena snage toplinske energije 5,75 kuna po kilovatu, u Osijeku 8,43 kuna, u Vukovaru 14,50. Skuplja je u Rijeci gdje iznosi 19,30 kuna. Osim što plaćaju jednu od najviših cijena, Vukovarci čini se plaćaju i ono što sami ne troše. 

Na pitanje kako je moguće da netko tko ima  manji od 30 , dobije račun za grijanje oko 2.000 kuna, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava za Dnevnik Nove TV odgovara da je to ''teško shvatiti, ali svi ćemo se složiti da to nije uredu i da nije normalno''. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
312296