WMW - Vukovar

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

'Nema riječi o dvije kolone, već o manipulaciji očajnika'

 

dvije koloneBranko Borković - Mladi Jastreb, posljednji zapovjednik obrane Vukovara i 204. vukovarske brigade, izrazio je zadovoljstvo obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, a upitan je li bila jedna ili dvije kolone odgovorio je kako ne bi govorio o dvjema kolonama, već o 'manipulaciji očajnika'.

"Ako su nas obilježili petom kolonom, meni je čast", odgovorio je Branko Borkovićnovinarima u Vukovaru na upit jesu li bile dvije ili jedna kolona. 

"Ne bi govorio o dvjema kolonama, već o manipulaciji očajnika koji očito više ne znaju ni sami što hoće", poručio je. 

'Opet se pokušalo raditi nepodopštine'

Ipak, izrazio je zadovoljstvo jer je "mali napredak postignut". "Ali, riječ je o nemirima koji nisu primjereni Vukovaru, ni na 18. studenoga. Znači, opet se pokušalo raditi nepodopštine", kazao je Borković, naglasivši da bi 18. studenoga trebao biti dan sjećanja na sve one koji su živote dali za Vukovar i Hrvatsku. 

Zadovoljstvo Kolonom sjećanja izrazio je i Zdravko Komšić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003. godine, istaknuvši da je Vukovarom ponovno prošla jedna kolona. 

"Ovo je jedna kolona i ne želimo da nam se imputira da su dvije kolone", poručio je Ivica Arbanas, ratni zapovjednik IV. bojne 3. gardijske brigade čiji su pripadnici predvodili ovogodišnju Kolonu sjećanja. "Tu smo iz pijeteta prema našim poginulim i stradalim suborcima i sve ostalo je navažno", rekao je Arbanas dok je u hodnji prolazio prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. 

Po procjeni vukovarske gradske uprave kao organizatora, obilježavanju Dana sjećanja u Vukovaru nazočilo je 80 tisuća građana pristiglih iz cijele Hrvatske, među kojima i sudionici 1. supermaratona Tuzla-Vukovar, kao i 32 stanara osječkog Doma učenika Srednje ugostiteljske turističke škole, koji su propješačili 42 kilometra udaljenosti između Osijeka i Vukovara. 

U Koloni sjećanja bile su istaknute brojne hrvatske zastave, kao i zastave pojedinih regija i gradova te ratnih postrojbi. Pojedini sudionici kolone nosili su i razne transparente od kojih je dio bio domoljubnog karaktera, dok su neki bili ispisani kritikama na račun aktualne vlasti. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
312324