WMW - Vukovar

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Stožer: Vukovarska bolnica treba postati memorijalna

bolnica memorijalnaU dopisu koji je poslan medijima stoji kako za mjesta tipa Zaboka, gdje veterana ima malo, nekoliko pregleda i pretraga mjesečno više neće bitno utjecati na uobičajeni tok jednog bolničkog dana

– Dovoljno je na zid staviti ploču “Veteranska bolnica” i sve je riješeno. Svi problemi branitelja, civila, liječnika riješeni su ukazom i svi smo sretni, navodi se u dopisu Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u kojem se komentirali nastajanje tzv. veteranskih bolnica u Hrvatskoj. U dopisu koji je poslan medijima stoji kako za mjesta tipa Zaboka, gdje veterana ima malo, nekoliko pregleda i pretraga mjesečno više neće bitno utjecati na uobičajeni tok jednog bolničkog dana. Ističu kako se zato mnogo toga može mijenjati u sredinama gdje je veterana mnogo.

 

- Kako će biti s ljudima koji nisu branitelji? Što će biti s liječnicima, njihovim uvjerenjima i načinom rada? Ali kako Zabok, zašto Knin, koji su uvjeti za veteransku bolnicu, što o tome kaže zakon? Koliko će veterani trajati? Kome će ostati bolnice kad veterana više ne bude bilo, osim ako se ukazom veteranska populacija proglasi besmrtnom?, stoji u priopćenju Stožera. Posebno ih interesira budućnost vukovarske Opće bolnice koja bi prema najavama također trebala biti preimenovana u veteransku.

– Ako u tri županije koje mogu gravitirati bolnici u Vukovaru, kao veteranskoj, ima bar 90.000 branitelja i 50.000 civila, može li se resursima koje ta bolnica ima podmiriti opći interes pacijenata? Kolike će liste čekanja biti za civilnu populaciju ako bolnica bude veteranska?, pitaju se u Stožeru gdje su mišljenja kako vukovarska bolnica treba postati memorijalna bolnica koja će zauvijek čuvati sjećanje i stručno biti na visokoj razini. U njoj bi se trebali liječiti i branitelji i civili s istom odgovornosti, a da njen status treba urediti zakonom.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
312339